Υγειονομικό πρωτόκολλο Κράτηση
Ανάσα

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, στη Μακρινίτσα, με θέα τα φώτα του Βόλου και τη θάλασσα του Παγασητικού, βρίσκονται τα ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΚΑΡΑΜΑΡΛΗ. Πρόκειται για ένα συγκρότημα παλαιών αρχοντόσπιτων που έκτισαν οι πρόγονοι των σημερινών ιδιοκτητών περί το 1700.

Τα κτίρια βρίσκονται στο κεντρικότερο σημείο του παραδοσιακού χωριού της Μακρινίτσας, ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως νεώτερο μνημείο και προστατεύεται από ειδική αρχιτεκτονική νομοθεσία. Τα κτίρια που αποτελούν το ξενοδοχείο έχουν πλήρως αναπαλαιωθεί και εκσυγχρονιστεί, ώστε να λειτουργούν με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου boutique ξενοδοχείου, όπου ακόμα και σήμερα ο επισκέπτης θα ζήσει την αύρα των παλαιών κοσμοπολίτικων πηλιορείτικων αρχοντόσπιτων, βιώνοντας εμπειρίες πολυτέλειας, ευζωίας και ηρεμίας, απολαμβάνοντας τις ιστορίες του Αρχοντικού που πρόθυμα και απολαυστικά θα σας διηγηθεί η οικογένεια των ιδιοκτητών.

Εξωτερικά διατηρήθηκαν και αναδείχθηκαν όλα τα παραδοσιακά αρχέγονα στοιχεία των πυργων, όπως πετρόκτιστες σκεπές, κρυφές πολεμίστρες, ξύλινα φορούσια, πολύχρωμα βιτρώ, σκαλιστά μάρμαρα και βαριές ξύλινες πόρτες. Εσωτερικά, οι χώροι διακοσμήθηκαν με αντίκες από προσωπικές συλλογές της οικογένειας, όπως παλαιά φωτιστικά, κιλίμια και σεντούκια, με ψηφιδωτά πατώματα, ατμοσφαιρικά μπάνια με υδρομασάζ και ζωγραφιστά τζάκια, ένω όλα τα δωμάτια διαφέρουν μεταξύ τους θεματικά λόγω εικαστικών παρεμβάσεων (πίνακες και τοιχογραφίες) που παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή.