Η οικογένεια Καραμαρλή με καταγωγή από την Μακρινίτσα, διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο στην ζωή της ιστορικής κοινότητας.

Πολλές γενιές της οικογένειας Καραμαρλή έχουν γαλουχηθεί στο γραφικό τοπίο της Μακρινίτσας, στο πατρικό αρχοντικό που σήμερα έχει μετατραπεί στο περίφημο αυτό ξενοδοχείο.

Οι γνωστές ρίζες της οικογένειας ξεκινούν το 1700 περίπου, οπότε και χτίζεται το πρώτο Αρχοντικό από τον Γεώργιο Καραμαρλή του Νικολάου. Όλα τα αρχοντικά που αποτελούν το σημερινό ξενοδοχείο ανεγέρθηκαν από μέλη της οικογένειας και άνηκαν πάντα στην ίδια.

Ο αείμνηστος Γεώργιος Καραμαρλής έζησε από παιδί στη Μακρινίτσα και ασχολήθηκε με τη βυρσοδεψεία και την χρυσοχοΐα. Ήταν γνωστός πατριώτης της περιοχής και βοήθησε στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού, συμμετείχε στους βαλκανικούς πολέμους και σε μεγάλη πια ηλικία στην αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής. 
Ο Γεώργιος Καραμαρλής του Νικολάου παντρεύτηκε την Αικατερίνη Δελληγιάννη του Νικολάου, επίσης γόνο οικογένειας με ρίζες στη Μακρινίτσα, στο πατρικό αρχοντικό του, το οποίο σήμερα είναι το ένα τμήμα του ξενοδοχείου. Το προνόμιο του γάμου στο οικογενειακό σπίτι εξάλλου είναι αποκλειστικό προνόμιο άρχοντα. 

Στη συνέχεια τον διαδέχονται παιδιά και εγγόνια συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας και συμβάλλοντας αποφασιστικά και καταλυτικά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και στην αύξηση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας, οικοδομώντας γύρω από το  αρχικό Αρχοντικό - Πατρικό.

Εμπνευστής της μετατροπής των πατρογονικών κατοικιών σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο και σημερινός ιδιοκτήτης είναι ο εγγονός, Γεώργιος Καραμαρλής του Νικολάου. Με μεγάλες επιρροές από την τέχνη της χρυσοχοΐας, τη βασική επαγγελματική ενασχόληση της οικογένειας ακόμη και σήμερα, ανακαινίζει το πρώτο Αρχοντικό και το θέτει σε λειτουργία το 1989. 

Στα τότε δωμάτια κυριαρχούν οι αναπαραστάσεις αναγεννησιακών πινάκων σε τοιχογραφίες. Στη συνέχεια, ανακαινίζονται σταδιακά και όλα τα παρακείμενα αρχοντικά της οικογένειας στο κεντρικό κτίριο με κεντρική φιλοσοφία την ανάδειξη των υφιστάμενων υλικών, δηλαδή της πέτρας με την οποία έχουν κτιστεί τα κτίρια το 1800, τα μασίφ μάρμαρα, τα ξύλα καστανιάς, την γνωστή πλάκα πρόπαν. Ταυτόχρονα, γίνονται προσθήκες πολυτελών υλικών, οι οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και εντάσσονται στην φιλοσοφία της πολυτελούς διαμονής του ταξιδιώτη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο καμπαναριό της εκκλησίας της Μακρινίτσας είναι δωρεά της οικογένειας Καραμαρλή. 

Κράτηση Τώρα
Φορτώνει...
Ουπς!
Τρέχετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δεν υποστηρίζουμε πλήρως. Κάντε αναβάθμιση σε αυτό για καλύτερη εμπειρία.
Ο δικτυακός τόπος μας λειτουργεί καλύτερα με το Google Chrome.
Πώς να αναβαθμίστε το πρόγραμμα περιήγησης